Middelen tegen puistjes

Omdat iedereen zo snel mogelijk af wil van puistjes, zijn er een hoop middelen tegen puistjes beschikbaar. Sommige middelen werken voor de ene persoon beter dan voor de andere. Naast het gebruik van deze middelen is een goede hygiëne van de huid ook altijd belangrijk.

Sudocrem puistjes

Sudocrem werkt bij veel mensen goed tegen puistjes. Sudocrem bevat onder andere zinkoxide, wat ontstekingsremmend werkt en ook het herstel van de huid bevorderd. Door Sudocrem op puistjes te smeren, kan het herstel sneller verlopen dan normaal en is de huid sneller weer mooi en egaal.

Masker tegen puistjes

Er zijn veel gezichtsmaskers die lijken te helpen tegen puistjes. Je kunt maskers in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Een voorbeeld van een goed masker tegen puistjes is een mengsel van geraspte komkommer, twee eetlepels yoghurt en twee eetlepels honing. Je laat dit masker een kwartier intrekken op de vooraf gereinigde huid. Het is wel belangrijk de huid na afloop grondig af te spoelen, zodat er geen restjes achterblijven die de huid juist kunnen verstoppen.

Gezichtsmasker tegen puistjes

Ook een gezichtsmasker tegen puistjes met havermout kan erg goed werken. De havermout neemt de overtollige talg op, zodat de poriën minder snel verstopt raken. Je kunt ook een simpel masker maken door geprakte ui te koken in water. Schenk het overtollige water af en smeer de afgekoelde brei op het gezicht. Je laat het masker ongeveer kwartier intrekken.

Trekzalf puisten

Tegen puisten kan ook trekzalf gebruikt worden. Voorheen werd trekzalf veel gebruikt bij steenpuisten. Trekzalf remt ontstekingen en verminderd de zwelling. Het zou de pus uit een puistje kunnen trekken. Toch moet er goed worden opgepast met trekzalf. Het is gebleken dat trekzalf soms juist kan leiden tot huidirritaties. Hierdoor kan een puistje juist erger worden. Gebruik je trekzalf tegen puisten, dan is het verstandig om de zalf erg spaarzaam en alleen op de puist aan te brengen.

Tandpasta op puist

Er wordt erg vaak gezegd dat tandpasta goed werkt tegen puistjes. Het is gebleken dat dit slechts ten dele waar is. Tandpasta heeft een uitdrogende werking. Wanneer je tandpasta op puistjes smeert, droog je de puistjes dus uit. Hierdoor valt een puistje minder op en wordt een puistje soms ook minder groot. Meer doet tandpasta echter niet. Het herstel van de huid gaat niet sneller en er zijn zelfs aanwijzingen dat de fluoride in tandpasta niet goed is voor de huid. Een crème of masker met bewezen werking is dan ook een betere optie.