Trekzalf

Een middel tegen puisten waar veel mensen enthousiast over zijn is trekzalf. Trekzalf is een zalf op basis van het van oorsprong natuurlijke ichthammol (sulfobutiminose-ammonium) dat wordt verkregen door middel van droge destillatie van zwavelrijke oliehoudende schalie. Trekzalf op basis van ichthammol werkt niet alleen als een ontstekingsremmer, maar ook werkt gaat het schilfering tegen, stilt het eventuele jeuk, werkt ontsmettend en vermindert zwellingen.

Trekzalf tegen puisten

Trekzalf op basis van ichthammol wordt gebruikt bij de behandeling van puisten en steenpuisten. De werkzame stof zorgt ervoor dat de buitenste laag van de huid (hoornlaag) wordt verweekt. Het verweken van de buitenste laag van de huid kan de doorbraak van puisten bevorderen.


Daro TrekzalfDaro Trekzalf Tube 28gr

Trekzalf van het merk Daro wordt veelvuldig gebruikt bij de behandeling van puisten. Het middel verweekt de buitenste laag van de huid waardoor puisten makkelijker doorbreken en je sneller van jouw puisten af bent. Daro Trekzalf heeft een bacteriedodende werking.

Vandaag besteld = morgen in huis

Daro Trekzalf kopen voor € 3,95

 

Dr Swaab Trekzalf

Dr Swaab Trekzalf 30gr

Trekzalf van het merk Dr Swaab zorgt dat de buitenste laag van de huid wordt verweekt waardoor puisten makkelijker doorbreken en je sneller puistvrij bent. De werkzame stof sulfobituminoseammonium heeft daarnaast een zwakke bacteriedodende werking.

Vandaag besteld = morgen in huis

Dr Swaab trekzalf kopen voor € 4,55

Bijwerkingen trekzalf

Het gebruik van trekzalf kan enkele bijwerkingen tot gevolg hebben maar dit is geen gegeven. Een groot deel van de mensen die de zalf, volgens de voorschriften in de bijsluiter, gebruiken ervaren vrijwel geen bijwerkingen. Daarnaast zijn er slechts zelden overgevoeligheidsreacties. Bekende mogelijke bijwerkingen van trekzalf zijn:

  • Huidirritaties
  • Verkleuring van de huid
  • Verkleuring van haren

Deze bijwerkingen kunnen zich voordoen op de plek waar de zalf is aangebracht en zowel eventuele huidirritatie als verkleuringen van huid en haar verdwijnen vaak binnen enkele dagen na het laatste gebruik.

Gebruik bij zwangerschap en borstvoeding

Wanneer de zalf wordt gebruikt volgens de voorschriften in de bijsluiter is er voor zover bekend geen gevaar voor de moeder en ook niet voor het ongeboren kind. Daarnaast is het ook niet gevaarlijk voor de baby bij borstvoeding. Lees uiteraard wel altijd de bijsluiter wanneer u dit, of welk andere medicijn dan ook, gebruikt.

Waarschuwingen trekzalf

Het wordt afgeraden de zalf aan te brengen op de huid in de directe omgeving van de ogen. Verder wordt het afgeraden om de zalf aan te brengen op, en rond, ernstig beschadigde huid om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Daarnaast wordt ook langdurig en veelvuldig gebruik ontraden. Tot slot wordt het gebruik van trekzalf afgeraden bij een overgevoeligheid voor teerpreparaten

Dosering trekzalf

De richtlijnen voor de dosering van trekzalf bij puisten zijn vrij eenvoudig. Breng de zalf twee tot driemaal per dag dunnetjes aan op aangedane huid en dek het daarna af met verband. Was zowel voor, als na gebruik goed de handen. Lees uiteraard altijd de bijsluiter en vraag bij eventuele onduidelijkheden uw arts of apotheker om advies.

Trekzalf kopen

Trekzalf kunt u zonder recept kopen bij de drogist of apotheker. Daarnaast kunt u trekzalf eenvoudig online bestellen bij: